2651 023200

Προσθετική

Η προσθετική είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αντικατάσταση των δοντιών που έχουν χαθεί, με αποτέλεσμα την ανάκτηση της λειτουργίας, της υγείας και την απόκτηση ενός όμορφου χαμόγελου. Η απώλεια δοντιών μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση σταθερών ή κινητών κατασκευών σε φυσικά δόντια ή εμφυτεύματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ακίνητες-σταθερές κατασκευές είναι προτιμότερες από τις κινητές, όχι μόνο για λόγους αισθητικής και λειτουργίας αλλά κυρίως για την άνεση και την αυτοπεποίθηση που προσφέρουν στους ασθενείς.

Σε συνεργασία με τις ειδικότητες της Χειρουργικής Στόματος, της Εμφυτευματολογίας, της Περιοδοντολογίας, της Ενδοδοντίας και της Ορθοδοντικής, η Προσθετική αποκαθιστά την λειτουργία του στόματος μέσω της θεραπείας και ανασύστασης των κατεστραμμένων δοντιών.

Με την χρήση των πιο προηγμένων μέσων της τεχνολογίας και άριστων υλικών, στη MALO CLINIC, οι ειδικευμένοι προσθετολόγοι συνεργάζονται με ειδικούς οδοντοτεχνίτες του εργαστηρίου της κλινικής, για την κατασκευή σύνθετων προσθετικών αποκαταστάσεων σε δόντια ή εμφυτεύματα.

Ανεξάρτητα από την κλινική περίπτωση ή τον τύπο της προσθετικής αποκατάστασης, στην αρχή της θεραπείας κατασκευάζονται διαγνωστικά εκμαγεία με σκοπό την μεταφορά των κλινικών πληροφοριών στο εργαστήριο. Ακολουθεί η προετοιμασία της προσωρινής αποκατάστασης από ακρυλική ή σύνθετη ρητίνη, η οποία επιτρέπει την διατήρηση της στοματικής λειτουργίας και δρα σαν μοντέλο μελέτης για την κατασκευή των μόνιμων αποκαταστάσεων.

Σε επόμενα ραντεβού επανεξετάσεων ο γιατρός πραγματοποιεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις έτσι ώστε η τελική αποκατάσταση να εξασφαλίζει ένα ψηλό επίπεδο ποιότητας και άνεσης για τον ασθενή.

Θεραπείες

Όψεις

Οι όψεις είναι λεπτά κελύφη από πορσελάνη ή σύνθετη ρητίνη, τα οποία  συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών με σκοπό να βελτιώσουν την εμφάνιση αυτών,  μεταβάλλοντας είτε το σχήμα τους, είτε το χρώμα τους, είτε την θέση  τους.

Υπό αυτήν την έννοια λειτουργούν σαν φακοί επαφής μειωμένου πάχους ικανοί να δώσουν ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα με ένα συντηρητικό τρόπο, μιας και τα δόντια τροχίζονται ελάχιστα έως καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις.

Στεφάνες

Οι στεφάνες είναι εξατομικευμένες ακίνητες προσθετικές εργασίες οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο το δόντι με σκοπό να προστατέψουν τυχόν κατεστραμμένα ή σπασμένα δόντια  και παράλληλα να αποκατασταθεί η αισθητική τους. Τα υλικά με τα οποία φτιάχνονται οι στεφάνες ποικίλουν, ενδεικτικά μερικά από αυτά είναι το μέταλλο, η πορσελάνη, η ζιρκονία, ολοκεραμικά συστήματα κ.α.

Αυτές οι κατασκευές μπορούν επίσης να τοποθετηθούν (εφαρμόσουν) πάνω σε εμφυτεύματα, αναπαράγοντας τα χαρακτηριστικά (σχήμα και αισθητική) των δοντιών που χάθηκαν.

Ενδορριζικοί άξονες

Οι άξονες τοποθετούνται στις ρίζες δοντιών με εκτεταμένη καταστροφή, για να τα ενισχύσουν και για να συγκρατήσουν την ανασύσταση αυτών των δοντιών, ώστε μετέπειτα να καλυφθούν με στεφάνες.

Ακρυλική γέφυρα MALO (MAB)

Η ΜΑΒ είναι μια ακίνητη αποκατάσταση σε εμφυτεύματα που σκοπό έχει να αντικαταστήσει όλα τα δόντια σε μια γνάθο. Αυτή η θεραπευτική λύση αποκαθιστά και τους μαλακούς και τους σκληρούς ιστούς, συνδυάζοντας ακρυλική ρητίνη και έναν εξαιρετικά ανθεκτικό σκελετό τιτανίου.

Κεραμική γέφυρα MALO (MCB)

H MCB είναι η πιο προηγμένη ακίνητη εμφυτευματική αποκατάσταση σε ότι αφορά την  αισθητική απόδοση, την αντοχή και την τεχνολογία. Αυτό το είδος της εργασίας είναι ο κορυφαίος συνδυασμός της ιατρικής μηχανικής (biomedical engineering) και της ρομποτικής Procera CAD / CAM τεχνολογίας. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει στους ασθενείς ένα λειτουργικό αντίγραφο της φυσικής οδοντοφυΐας με εξατομικευμένες κεραμικές στεφάνες, οι οποίες μιμούνται τέλεια τα φυσικά δόντια.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ...

Η ψηφιακή εποχή έχει φέρει τεράστια οφέλη στο κλάδο της προσθετικής. Στις μέρες μας μέσω ενός ψηφιακού scanner είναι εφικτό να συλλέξουμε ψηφιακά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ολοκλήρωση των προσθετικών εργασιών. Οι προσθετικές αποκαταστάσεις σχεδιάζονται σε ειδικά τρισδιάστατα προγράμματα (software) και κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας την διαδικασία CAD/CAM και ειδικά βιομηχανικά μηχανήματα κοπής (milling centers).

Με αυτόν το τρόπο οι διαδικασίες κατασκευής προσθετικών αποκαταστάσεων πέρα από το γεγονός ότι απλοποιήθηκαν, εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον έλεγχο και την ποιότητα των αποκαταστάσεων.

Οδοντιατρική Κλινική Ιωαννίνων

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Διεθνής παρουσία της MALO DENTAL CLINICS
Διεθνές δίκτυο Κλινικών Ολικής Στοματικής Αποκατάστασης
Κλείστε Ραντεβού

Frontida - Dental  © 2020. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Πουτέτση 9, 45332 Ιωάννινα
(+30) 2651 023200
info@frontida-dental.gr
crossmenu